Crowdfunding werkt het beste via OAMKB

Door onze goede ervaringen is OAMKB helemaal fan van crowdfunding. We hebben inmiddels veel kennis vergaard over hoe we sneller en succesvoller met de crowdfunding platformen kunnen werken en dit delen we graag met onze klanten. Ben je al klant en wil je een financieringsaanvraag laten realiseren door crowdfunding? Dan zijn we ook fan van jou! We delen namelijk ons netwerk met jouw bedrijf zodat je aanvraag snel wordt volgestort.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Al binnen drie weken resultaat

Voor MKB bedrijven blijft het moeilijk om aan een lening te komen via de bank, vanwege de vele regels en eisen en het risico van de bank om met een ondernemer in zee te gaan. Met crowdfunding kun je een een bedrag tot €1.000.000,- lenen van particulieren die investeren in jouw bedrijf in de vorm van een lening tegen een vastgestelde rentepercentage.

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding is simpel gezegd het binnenhalen van geld bij particulieren zodat ondernemers dit geld kunne gebruiken om bijvoorbeeld hun onderneming op te zetten of een nieuw product op de markt te kunnen brengen. Je geeft de mensen de gelegenheid om te investeren tegen een aantrekkelijke rente. OAMKB kan je aanvraag op het crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl presenteren. De particulieren beoordelen dan jouw project en investeren in jouw onderneming indien zij dit aantrekkelijk vinden. Deze mensen maken jouw financiering mogelijk, ondanks dat je hen misschien niet eens kent.

Gebruik het als marktonderzoek

Voordat je begint met het realiseren van jouw droom om een eigen onderneming te starten kun je crowdfunding gebruiken als marktonderzoek. Investeerders beleggen namelijk alleen in projecten waar zij in geloven en niet alleen voor de rente. Het is namelijk mogelijk om zonder kosten een aanvraag te plaatsen, zodat je kunt zien of jouw project de aandacht trekt.

Gebruik het als marketingtool

Naast een leuk rentepercentage haal je investeerders over de streep door leuke incentives te bieden. Als je een eigen bar opent kunt je bij een bepaald bedrag een barkruk plaatsen met zijn of haar naam erop, zodat de investeerder zich betrokken voelt bij het project en mogelijk meer geld inlegt dan in eerste instantie. Op deze manier krijgt jouw project de aandacht en komen er mogelijk meer nieuwe investeerders op af. Om zoveel mogelijk bekendheid en investeerders te krijgen is het van belang je eigen netwerk en social media zoveel mogelijk te benutten, want juist internet kan bij crowdfunding erg goed worden ingezet.

OAMKB regelt het

Ons administratiekantoor in Breda regelt alles voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de voortgang wordt bijgehouden. We hebben een vast stappenplan voor je klaarstaan.

Welke voorwaarden zijn er?

De looptijd en het rentepercentage bepaal je zelf, maar 7 jaar is het maximum van de looptijd waarbinnen je de lening moet terugbetalen. De rentepercentages liggen gemiddeld tussen de zes en tien procent. Het is tegenwoordig meer dan dat een bank biedt voor spaargeld en dit maakt het aantrekkelijk voor investeerders.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Alle ondernemingen zijn geschikt, mits zij een goede pitch hebben en alles goed op een rijtje hebben gezet voor de investeerders, zodat alles duidelijk is.

Stapelfinanciering

Er is ook een combinatie van financieringsmogelijkheden mogelijk. Dit wordt stapelfinanciering genoemd. De ondernemer zorgt voor de financiering door een deel zelf aan te leveren, een deel van de bank te krijgen en een deel via crowdfunding binnen te halen. Dit kost uiteraard wel meer tijd dan alleen via crowdfunding.

Wil je weten of crowdfunding van jouw onderneming een succes kan maken? Neem dan vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?